Філософія постструктуралізму Ж. Дельоза: перспективи теоретизування про ґендер - Гапон, Н. П.; Hapon, N. Р. (My University, 2017)
У статті розглянута аплікація понять, принципів філософії поструктуралізму (Жиля Дельоза) на теоретико-методологічну площину сучасного ґендерного проекту «номадичної суб’єктивності» Розі Брайдотті. Показано уразливість модерністських дослідницьких установок і специфіку постструктуралістського теоретизування про ґендер. Окреслено перспективи ґендерного проекту Р. Брайдотті з урахуванням соціокультурних обставин.

В статье рассмотрена аппликация понятий, принципов философии поструктурализма (Жиля Делеза) на теоретико-методологическую плоскость современного гендерного проекта «номадического субъективности» Рози Брайдотти. Показана уязвимость модернистских исследовательских установок и специфика постструктуралистского теоретизирования о гендере. Обозначены перспективы гендерного проекта Брайдотти с учетом социокультурных обстоятельств.

The paper analyses the application of Deleuzе’s philosophic visions, concepts and principes in theoretical and methodological plane of the modern gender project of R. Braidotti’s “nomadic subjectivity”. It considers the specificity of poststructural theoretical research of gender, the aspects of new research thinking. It indicates the sensitivity of feminist research attitudes and defines the perspectives of gender project in social and cultural conditions.
Гапон Н. П. Філософія постструктуралізму Ж. Дельоза: перспективи теоретизування про ґендер / Н. П. Гапон // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 16. - С. 19-21.
Keywords: філософія постструктуралізму; ризома; ґендер; номадична суб’єктивність; философия постструктурализма; ризома; гендер; номадическая субъективность; philosophy of poststructuralism; rhizomes; gender; nomadic subjectivity