Особливості регулювання матеріальної відповідальності сторін трудових правовідносин в трудовому праві Російської Федерації - Коява, Іраклій Нугзарович; Коява, Ираклий Нугзарович; Koyava, Iraklii N. (My University, 2009)
Обґрунтовано доцільність вивчення, узагальнення та запозичення досвіду зарубіжних держав у регулюванні трудових правовідносин. Проведено аналіз законодавчого регулювання інституту матеріальної відповідальності сторін трудових відносин в трудовому праві російської Федерації.

Обоснована целесообразность изучения, обобщения и заимствования опыта зарубежных государств в регулировании трудовых правоотношений. Проведён анализ законодательного регулирования института материальной ответственности сторон трудовых отношений в трудовом праве российской Федерации.

Expedience of study, generalization and borrowing of experience of the foreign states in adjusting of labour legal relationships is grounded. The analysis of the legislative adjusting of institute of property accountability of sides of labour relations is conducted in a labour law for Russian Federation.
Коява І. Н. Особливості регулювання матеріальної відповідальності сторін трудових правовідносин в трудовому праві Російської Федерації / І. Н. Коява // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 432-438.
Keywords: трудові правовідносини; трудове право Російської Федерації; Російська Федерація; матеріальна відповідальність сторін трудових правовідносин; порядок стягнення збитку; правомочність роботодавця; спричинення збитку майну працівника; трудовые правоотношения; трудовое право Российской Федерации; Российская Федерация; материальная ответственность сторон трудового правоотношения; порядок взыскания ущерба; правомочность работодателя; причинение ущерба имуществу работника; labor relations; labor law of the Russian Federation; Russian Federation; liability of the parties of the employment relationship; procedure for collecting damages; the legitimacy of the employer; property damage employee