Парламентаризм як політичний інститут: навчально-методичний посібник - Прохоренко, Аліна Марленівна; Прохоренко, А. М.; Prokhorenko, Alina M.; Пехник, Алевтина Валентинівна; Пехник, А. В.; Pekhnyk, Alevtyna V. (Одеса : Фенікс; Національний університет "Одеська юридична академія", 2023)
У навчально-методичному посібнику викладено зміст навчальної дисципліни за темами лекцій та практичних занять, практичні завдання з курсу, перелік тем для самостійної роботи, питання для перевірки знань з навчальної дисципліни, перелік тем доповідей і презентацій, а також список рекомендованої літератури. Посібник підготовлено відповідно до освітньої програми вищої освіти за спеціальністю 052 «Політологія» і рекомендовано використовувати у навчальній роботі при підготовці фахівців за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти. Призначений для здобувачів вищої освіти, які вивчають дисципліну «Парламентаризм».
Парламентаризм: навчально-методичний посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти [Електронне видання] / уклад.: А. М. Прохоренко, А. В. Пехник; Нац. ун-т «Одеська юридична академія». Одеса : Фенікс, 2023. 52 с. Режим доступу: https://hdl. handle.net/11300/25689 (Серія: Навчально-методичні посібники). DOI: https://doi.org/10.32837/11300.25689
Keywords: парламентаризм; представницька демократія; структура сучасних парламентів; парламентаризм в Україні; народні депутати; лобізм в Україні; парламентська опозиція; парламент в зарубіжних країнах; міжнародний досвід; parliamentarism; representative democracy; structure of modern parliaments; parliamentarism in Ukraine; People's Deputies; lobbying in Ukraine; parliamentary opposition; parliament in foreign countries; international experience