Правозабезпечувальна і правозахисна функції адміністративного права щодо культурних прав людини і громадянина - Белкина Ю. Л.; Бєлкіна Ю. Л.; Bielkina Iu. (My University, 2009)
The article is devoted the complex analysis of new approaches in an administrative law, in particular, in relation to providing of cultural rights for citizens. It is rotined that modern directions of development of administrative law is development of conception of management services, development of conception of administrative law as industries in public to administrative activity, development of theoretical aspects of the administrative legal providing of rights for citizens. The indicated approaches of administrative law are instrumental in the increase of level of defence of rights for citizens.

Статья посвящена комплексному анализу новых подходов в административном праве, в частности, относительно обеспечения культурных прав граждан. Показано, что современными направлениями развития административного права является разработка концепции управленческих услуг, разработка концепции административного права как отрасли публично управленческой деятельности, разработка теоретических аспектов административно-правового обеспечения прав граждан. Указанные подходы административного права способствуют повышению уровня защиты прав граждан.

Стаття присвячена комплексному аналізу нових підходів в адміністративному праві, зокрема, щодо забезпечення культурних прав громадян. Показано, що сучасними напрямками розвитку адміністративного права є розробка концепції управлінських послуг, розробка концепції адміністративного права як галузі публічно управлінської діяльності, розробка теоретичних аспектів адміністративно-правового забезпечення прав громадян. Зазначені підходи адміністративного права сприяють підвищенню рівня захисту прав громадян.
Бєлкіна Ю. Л. Правозабезпечувальна і правозахисна функції адміністративного права щодо культурних прав людини і громадянина / Ю. Л. Бєлкіна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 385-392.
Keywords: культурні права людини і громадянина; адміністративне право; публічно-управлінська діяльність; адміністративно-управлінська послуга; культурные права человека и гражданина; административное право; публично-управленческая деятельность; административно-управленческая услуга; cultural human and civil rights; administrative law; public management activities; administrative and management services