Шляхи вдосконалення адміністративно-правових засад кадрового забезпечення органів прокуратури України - Бабінська, Аліса Володимирівна; Бабінська, А. В.; Babinska, Alisa V. (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті з урахуванням реформ окремих елементів вітчизняної системи правоохоронних органів проведено системний правовий аналіз положень чинного законодавства та зроблено спробу пошуку шляхів удосконалення адміністративно-правових засад кадрового забезпечення органів прокуратури України. Доведено безпосередній взаємозв’язок між якістю кадрового забезпечення та належним рівнем виконання завдань прокуратури. Звернуто увагу на те, що актуальність і необхідність удосконалення адміністративно-правових засад кадрового забезпечення органів прокуратури визначається сучасними викликами, що сформовані реформаційними процесами у суспільстві, політиці, правовій системі, ставленні до діяльності правоохоронних органів як пересічних осіб, так і міжнародних організацій. В якості мети роботи визначено пошук шляхів удосконаленням адміністративно-правових засад кадрового забезпечення органів прокуратури України з урахуванням відповідних нормативно-правових змін на підставі аналізу наявних наукових, публіцистичних, нормативних джерел, правозастосовчої практики. У статті в цілому позитивно оцінено адміністративно-правове регулювання кадрового забезпечення органів прокуратури України, проте виокремлено низку проблем, які виникають у цій сфері, та акцентовано увагу на необхідності вдосконалення окремих складових частин кадрового забезпечення органів прокуратури. Напрями такого вдосконалення умовно поділено на три групи: 1) вдосконалення офіційного термінологічного ряду задля усунення суб’єктивного тлумачення та понятійної плутанини, зокрема закріплення у Законі України «Про прокуратуру» окремих понять; 2) вдосконалення переліку вимог до кандидатів на посаду прокурора; 3) вирішення процедурних проблем, що виникають під час проведення атестації прокурорів. Наведені конкретні пропозиції щодо вдосконалення адміністративно-правових засад кадрового забезпечення органів прокуратури України.

The study used the reform that was used in all domestic law enforcement systems that carried out systematic legal analysis, and analyzed the results of the study, which are verified through audits carried out by the administrative and legal framework of the personnel space of the prosecutor’s office of Ukraine. It has been proved to influence one another, among which there is a personnel opening and the equal identification of the tasks of the prosecutor’s office. Please note that it is up-to-date and credible that theadministrative and legal principles of the personnel protection of the public prosecutor’s office have been introduced, which were made by modern calls, which are systematized by the reform processes in the society, which consider Orthodox, consider it necessary for human rights organizations as translations, and international services. Only search employees are employed in their work, who have fulfilled the administrative and legal principles of personnel protection of the population of the Prosecutor’s Office of Ukraine at the expense of such legislative and legal states that exist in modern scientific, journalistic, topical sources, law enforcers. Leaving this positive assessment of the administrative and legal regulation of the personnel protection of the Prosecutor’s Office of Ukraine, however, the null problem has been singled out, provided that information on the necessity of entering the office of the Prosecutor’s Office personnel within the personnel space is required. The tense that is introduced by the conditions is divided into three groups: 1) improvement of the official terminological series in order to eliminate the subject of successful examination and understanding of the confusion recorded in the law of Ukraine “On the Prosecutor’s Office” and to understand; 2) improving the review of the desired candidate for the position of prosecutor; 3) the decision on the problems, which are carried out during the attestation of the prosecutors. The concrete proposals on improvement of administrative and legal bases of personnel protection of the prosecutor’s office of Ukraine are given.
Бабінська А. В. Шляхи вдосконалення адміністративно-правових засад кадрового забезпечення органів прокуратури України / А. В. Бабінська // Юридичний вісник. - Одеса : Гельветика - 2020. - № 1. - С. 298-305.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; prosecutor; prosecutor’s office; personnel; staffing; requirements for candidates; прокурор; прокуратура; кадри; кадрове забезпечення; вимоги до кандидатів