Поняття та структура правовідносин із ведення переговорів і укладення колективних договорів, угод - Чанишева, Галія Інсафівна; Чанышева, Галия Инсафовна; Chanysheva, Galiya I. (My University, 2016)
У статті визначається поняття правовідносин із ведення переговорів і укладення колективних договорів, угод. Характеризуються суб’єктний склад і юридичний зміст зазначених правовідносин, розглядаються підстави їх виникнення та припинення. Вносяться пропозиції щодо врегулювання відносин із ведення переговорів і укладення колективних договорів, угод у проекті Трудового кодексу України.

В статье определяется понятие правоотношений поведению переговоров и заключению коллективных до говоров, соглашений. Характеризуются субъектный состав и юридическое содержание указанных правоотношений, рассматриваются основания их возникновения и прекращения. Вносятся предложения по урегулированию отношений поведению переговоров и заключению коллективных договоров, соглашений в проекте Трудового кодекса Украины.

The definition of legal relations on collective bargaining and conclusion of collective bargaining agreements, contracts are determined in the article. The subject composition and legal content of the specified legal relations are characterized, the grounds of the ire mergence and termination are examined. Proposals are introduced concerning the regulation relations on collective bargaining and conclusion of collective bargaining agreements, contracts in the draft Labour Code of Ukraine.
Чанишева Г. І. Поняття та структура правовідносин із ведення переговорів і укладення колективних договорів, угод / Г. І. Чанишева // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 24-28.
Keywords: колективні трудові правовідносини; колективні переговори; колективні угоди; колективні договори; коллективные трудовые правоотношения; коллективные переговоры; коллективные соглашения; коллективные договоры; collective labor relations; collective bargaining; collective agreements; collective contracts