Особливості використання політичних метафор в період "євромайдану" - Воробйова, Г. Ю.; Vorobieva, G. Yu. (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті проаналізовані основні метафоричні конструкції, які використовували під час народного протистояння у Києві (20132014). У тексті акцентується увага на метафорі як складовій символічної структури народного протистояння. Також у статті наводяться приклади використання метафор як риторичної фігури у мові представників влади та опозиції.
Воробйова Г. Ю. Особливості використання політичних метафор в період "євромайдану" / Г. Ю. Воробйова // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 181-190.
Keywords: метафоричні конструкції; Євромайдан; народне протистояння у Києві (2013-2014 рр.); політична метафора; метафорические конструкции; Евромайдан; народное противостояние в Киеве (2013-2014 гг.); политическая метафора; popular opposition in Kiev ( 2013-2014 ); metaphorical structure; Euromaidan; political metaphor