Перспективи декриміналізації окремих правопорушень проти моральності - Продун, Олена Сергіївна; Продун, О. С.; Produn, Olena S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Традиційна модель протидії незаконному обігу порнографічних матеріалів полягає в криміналізації будь-якого обігу порнографії через домінування публічної моралі над правом на приватність та свободою вираження. Сучасні європейські тенденції, навпаки, свідчать про вибірковий характер криміналізації таких діянь, обмежуючись випадками залучення неповнолітніх та за умов примусового характеру виготовлення порнографічних матеріалів.
Продун О. С. Перспективи декриміналізації окремих правопорушень проти моральності. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 486-489. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33344
Keywords: суспільна мораль; моральність; право на приватність; кримінальне право; порнографічні матеріали; «дитяча» порнографія; криміналізація; public morality; morality; the right to privacy; criminal law; pornographic materials; «child» pornography; criminalization