Застосування правила 39 регламенту Європейського суду з прав людини у справах щодо захисту прав несупроводжуваних дітей-мігрантів - Футорянська, Катерина Павлівна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті зазначено, що Правило 39 Регламенту ЄСПЛ є одним із ефективних механізмів захисту прав та свобод несупроводжуваних дітей-мігрантів, оскільки дозволяє вказати на необхідність вжиття того переліку дій, що є вкрай необхідним для термінового забезпечення таким особам прийнятних та безпечних умов перебування в приймаючій країні.
Футорянська К. П. Застосування правила 39 регламенту Європейського суду з прав людини у справах щодо захисту прав несупроводжуваних дітей-мігрантів / К. П. Футорянська // Права людини – пріоритет сучасної держави : збірник матер. Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (10 грудня 2020 року, м. Одеса) / відп. ред. М. Р. Аракелян. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2020. – С. 55-58.
Keywords: захист дітей; діти-мігранти; міжнародне право; правило 39 Регламент Європейського Суду з прав людини; несупроводжувані діти-мігранти