Правовая защита детей во время вооруженного конфликта - Белецкая, Анастасия Юрьевна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті проведено дослідження наслідків впливу збройної агресії на життя дитини та виявлено особливості забезпечення окремих прав дитини в умовах збройного конфлікту в Україні. Зроблено висновок, що державам, як основним відповідальним суб'єктам за життя, безпеку їх населення, необхідно підвищувати рівень координації і взаємодії щодо потреб дітей і молоді під час збройних конфліктів і в постконфліктних ситуаціях.
Білецька А. Ю. Правовая защита детей во время вооруженного конфликта / А. Ю. Білецька // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 170-173.
Keywords: захист дітей; збройний конфлікт; Конвенція про права дитини; права дитини; безпека; агресія