Семантичні відношення між мовними одиницями (на матеріалі англійських монографій з інформаційних технологій) - Козубська, І. Г.; Козубська, Ірина Геннадіївна; Kozubska, I. G. (Одеса, 2017)
У статті розглянуто семантичні відношення між термінами, що зустрічаються в англійських наукових монографіях з інформаційних технологій. Семантичні відношення синонімії, антонімії, гіпонімії, меронімії, полісемії та омонімії описано, проаналізовано та ілюстровано на багатьох прикладах.

The article considers semantic relations between terms which are met in English scientific monographs on Information Technologies. Semantic relations of synonymy, antonymy, hyponymy, meronymy, polysemy and homonymy are described, analyzed and illustrated on many examples.
Козубська І. Г. Семантичні відношення між мовними одиницями (на матеріалі англійських монографій з інформаційних технологій) / І. Г. Козубська // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 103-107.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; семантичні відношення; парадигматичні відношення; синонімія; антонімія; гіпонімія; меронімія; полісемія; омонімія