Кримінологічна безпека економічної діяльності : навч.-метод. посібник - Melnychuk, Tetiana; Мельничук, Тетяна Володимирівна (Одеса : Гельветика, 2018)
Навчальна дисципліна «Кримінологічна безпека економічної діяльності» розроблена з метою підготовки здобувачів вищої освіти у галузі знань – 08 Право (спеціальність 081 – Право) та сфокусована на поглибленому вивченні злочинних проявів у сфері економічної діяльності, а також суміжних деструктивних практик – тіньової економіки, корупції, організованої злочинності, що завдають значної шкоди економіці держави, нівелюють інвестиції, віктимізують споживачів та ставлять під загрозу національну безпеку в цілому. З практичної точки зору навчальний курс включає засвоєння загальносоціальних та спеціальнокримінологічних заходів протидії, а також організаційно-правових засад функціонування спеціалізованих державних органів, що здійснюють контрольно - регулятивну діяльність у сфері економіки, а також правоохоронних органів, на яких покладено обов’язок протидії злочинності та підтримання кримінологічної безпеки.
Мельничук, Т. В. Кримінологічна безпека економічної діяльності : навч.-метод. посібник / Т. В. Мельничук; рец.: Є. Л. Стрельцов, Л. І. Аркуша; НУ "ОЮА". - Одеса : Гельветика, 2018. - 96 с.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; безпека економічної діяльності; security of economic activity; безопасность экономической деятельности; злочини у сфері економічної діяльності; преступления в сфере экономической деятельности; economic crimes activities