Особливості регіоналізації соціальної політики в умовах розвитку українського суспільства - Яценко, М. А.; Yatsenko, M. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Діяльність регіональних органів влади охоплює соціальний, інституціональний і відтворювальний аспекти функціонування регіону як соціально-територіальної спільноти, що спрямовує регіональну соціальну політику як на відтворення і взаємодію відповідних ресурсів на території, так і на інституціональне забезпечення переваг регіону у вирішенні питань соціальної політики.
Яценко М. А. Особливості регіоналізації соціальної політики в умовах розвитку українського суспільства / М. А. Яценко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 168-170.
Keywords: регіональна соціальна політика; українське суспільство; парадигма регіонального саморозвитку; антикризова і стабілізуюча стратегії; регіональні інтереси населення; региональная социальная политика; украинское общество; парадигма регионального саморазвития; антикризисная и стабилизирующая стратегии; anti-crisis strategies and stabilizing; региональные интересы населения; regional interests of the population; Regional social policy; Ukrainian society; Regional self-development paradigm