Імплементація європейських стандартів у міжнародне співробітництво під час кримінального провадження - Ахтирська , Н. М.; Ахтырская, Н. М.; Ahtyrskaya, N. M. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті вважає, що нормативне закріплення міжнародного співробітництва під час кримінального провадження у новому Кримінальному процесуальному кодексі України є свідченням еволюційного розвитку законодавства та прагненням України до впровадження кращих світових практик у правосуддя.
Ахтирська Н. М. Імплементація європейських стандартів у міжнародне співробітництво під час кримінального провадження / Н. М. Ахтирська // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 368-371.
Keywords: міжнародне співробітництво під час кримінального провадження; международное сотрудничество в ходе уголовного производства; international cooperation in criminal proceedings; надання правової допомоги у кримінальних справах; оказание правовой помощи по уголовным делам; legal assistance in criminal matters; видача правопорушників (екстрадиція); выдача правонарушителей (экстрадиция); extradition; передача засуджених осіб для подальшого відбуття покарання; передача осужденных для дальнейшего отбывания наказания; transfer of convicted persons for further serving their sentence; арешт, пошук та конфіскація доходів, отриманих злочинним шляхом; арест, поиск и конфискация доходов, полученных преступным путем; arrest, search and seizure of proceeds from crime