Проблема співвідношення третейських судів і судів загальної юрисдикції - Рекун, В. А. (Одеса: Фенікс, 2012)
В статті розглядається проблема співвідношення третейських судів і судів загальної юрисдикції. Аналізуються особливості третейського судочинства як альтернативної юрисдикційної форми захисту прав суб'єктів господарювання. Автор наголошує, що розгляд справи третейським судом - це юрисдикційна діяльність особливого роду, спрямована на розгляд цивільних і господарських спорів, впорядкування майнових чи договірних відносин сторін, але не правосуддя і навіть не судочинство, вони не просто більш вузькі, ніж повноваження державного суду, але мають іншу правову природу.
Рекун В. А. Проблема співвідношення третейських судів і судів загальної юрисдикції / В. А. Рекун // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.161-162.
Keywords: третейські суди; суди загальної юрисдикції; господарські спори; громадське суспільство; господарське процесуальне право; цивільне процесуальне право