Інформаційний тероризм: поняття та ознаки - Лабенко, Л. В.; Labenko, L. V. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор у своїй статті показує, що на сьогодні інформація відіграє дуже велику роль у житті кожного із нас. Це породжено тим, що ми живемо у інформаційному суспільстві. За допомогою інформації можна багато чого зробити як хорошого так і поганого. На даний час дуже актуальними є всім відомі вислови: «Хто володіє інформацією, той володіє світом», «В інформаційній війні перемагає, як правило, той, хто атакує і постійно посилює тиск…», «Сьогодні інформаційна війна — це вже фактично війна цивілізацій, це зіткнення різних базових цілей, знань, теорій».
Лабенко Л. В. Інформаційний тероризм: поняття та ознаки / Л. В. Лабенко // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 195-198.
Keywords: інформація; інформаційний тероризм; психологічний вплив; засоби масової інформації; міжнародний тероризм; залякування; информация; информационный тероризм; психологическое влияние; средства масовой информации; международный тероризм; запугивание; information; information terrorism; psychological effect; mass media; international terrorism; intimidation