Єдиний європейський ринок і загальні питання гармонізаційних процесів у сфері права інтелектуальної власності - Форманюк, Вікторія Василівна; Форманюк, Виктория Васильевна; Formanyuk, Victoria V. (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню особливостей правової охорони інтелектуальної власності у ЄС, що надає можливість визначити та окреслити найближчі перспективи подальшого розвитку вітчизняного законодавства у цій сфері. При цьому важливим є те, щоб у якості зразків та можливих моделей подальшого реформування вітчизняного права інтелектуальної власності, були сприйняті кращі досягнення європейської правової науки, вдалі та універсальні юридичні категорії та конструкції у сфері правової охорони інтелектуальної власності, які враховували б як специфіку вітчизняної правової традиції, так й інтереси головного суб’єкта творчої діяльності – людського індивіда, який є джерелом всіх досягнень цивілізації.

Статья посвящена исследованию особенностей правовой охраны интеллектуальной собственности в ЕС, дает возможность определить и обозначить ближайшие перспективы дальнейшего развития отечественного законодательства в этой сфере. При этом важно, чтобы в качестве образцов и возможных моделей дальнейшего реформирования отечественного права интеллектуальной собственности, были восприняты лучшие достижения европейской правовой науки, удачные и универсальные юридические категории и конструкции в сфере правовой охраны интеллектуальной собственности, учитывающих как специфику отечественной правовой традиции, так и интересы главного субъекта творческой деятельности – человеческого индивида, который является источником всех достижений цивилизации.

The article investigates the features of Intellectual Property Protection in the EU, which allows to identify and describe the immediate prospects of further development of national legislation in this area. It is important that the quality of samples and possible models for further reform of domestic intellectual property rights were perceived best achievements of European legal science, good and universal legal categories and structures in the area of intellectual property protection that would take into account both the specific national legal traditions so the main subject of interest and creativity – human individual who is the source of all the achievements of civilization.
Форманюк В. В. Єдиний європейський ринок і загальні питання гармонізаційних процесів у сфері права інтелектуальної власності / В. В. Форманюк // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 210-216.
Keywords: право інтелектуальної власності; договір інтелектуальної власності; гармонізаційні заходи; комунітарна політика; європейський ринок; інтеграція; право интеллектуальной собственности; договор интеллектуальной собственности; гармонизационные меры; коммунитарная политика; европейский рынок; интеграция; intellectual property; the intellectual property agreement; harmonization measures; commune containers policy; European market; integration