Безоплатна правова допомога - Сержантова, В. О. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті досліджуються теоретико-правові засади безоплатної правової допомоги. Аналізуються погляди вчених на поняття та сутність безоплатної правової допомоги. Зроблено висновок, що безоплатна правова допомога - це правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел і спрямована на забезпечення реалізації прав і свобод людини і громадянина.
Сержантова В. О. Безоплатна правова допомога / В. О. Сержантова // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 61-63.
Keywords: правова допомога; безоплатна правова допомога; первинна правова допомога; вторинна правова допомога; суб'єкт отримання та надання безоплатної правової допомоги