Ефективність та напрями вдосконалення правового регулювання програми «Twinning» в Україні - Губанов, О. О.; Губанов, О. А.; Hubanov, O. O. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті розкрито сутність та складові елементи інструменту інституційної розбудови Twinning. На основі звітності Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та національного законодавства досліджено ефективні напрямки реалізації даної програми в Україні. Здійснено аналіз проблемних питань проектів Twinning і запропоновано можливі шляхи їх подолання або вдосконалення вже існуючої ситуації як на нормотворчому, так і на практичному рівні.

В статье раскрыты сущность и составляющие элементы инструмента институционального развития Twinning. На основе отчетности Центра адаптации государственной службы к стандартам Европейского Союза и национального законодательства исследованы эффективные направления реализации данной программы в Украине. Осуществлен анализ проблемных вопросов проектов Twinning и предложены возможные пути их преодоления или совершенствования уже существующей ситуации как на нормотворческом, так и на практическом уровне.

This article presents the sense and components of the notion of the instrument for institutional development «Twinning». Efficient directions in implementing this program in Ukraine are studied on the basis of reports of the Centre for adaptation of the State Service to the standards of the European Union and national laws. The problematic issues in Twinning projects are analyzed, and the author offers some possible ways for their resolving or improvement of a current situation at the legislative and practical levels.
Губанов О. О. Ефективність та напрями вдосконалення правового регулювання програми «Twinning» в Україні / О. О. Губанов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 35-42.
Keywords: інституційна розбудова; орган-бенефіціар; програма Twinning; Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу; институциональное развитие; орган-бенефициар; программа Twinning; Центр адаптации государственной службы к стандартам Европейского Союза; institutional development; authority-beneficiary; program Twinning; Centre for adaptation of the State Service to the standards of the European Union