Об'єктивне ставлення у вину в сучасному кримінальному праві - Михайленко, Д. Г. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті здійснено спробу обгрунтувати доцільність об'єктивного ставлення у вину в сучасному кримінальному праві. Зазначено, що завдання науки кримінального права полягає в тому, щоб не сліпо проголошувати принцип вини, а дослідити це явище з позицій принципу доцільності і встановити допустимі межі його застосування за сучасного стану кримінально-правової політики.
Михайленко Д. Г. Об'єктивне ставлення у вину в сучасному кримінальному праві / Д. Г. Михайленко // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.234-237.
Keywords: людина; безпека; кримінальна відповідальність; кримінальне право; вина; принципи