Логіка, методологія та етика наукового пізнання : навчальний посібник - Жигулін, Олександр Андрійович; Баранов, І. Г.; Кушнір, О. І. (Ніжин, 2024)
Для вивчення навчальних дисциплін «Логіка, методологія та етика наукового пізнання», «Методологія та організація наукових досліджень», «Основи наукових досліджень», «Маркетинг». Навчальний посібник містить перелік тем з вивчення методології та організації наукових досліджень, питання формування звіту й презентації результатів. Наведено особливості проведення наукових досліджень магістрами й аспірантами вищих навчальних закладів. Акцент в навчальному посібнику зроблено на логічній побудові й етичних принципах наукової діяльності. Детально розібрані питання використання загально наукових й специфічних методів наукового пізнання й особливостях їх використанню під час економічних, санітарних і політичних кризових явищ в Україні й світі. Читача орієнтують на застосування синергетичного методу, як такого, що враховує нерівномірність економічних процесів, а також призначеного для встановлення особливостей самоорганізації, самоупраління й саморегулювання діяльності суб’єктів господарювання на ринку.
Жигулін О. А. Логіка, методологія та етика наукового пізнання : навч. посібник / Жигулін О. А., Баранов І. Г., Кушнір О. І. - Ніжин, 2024. - 199 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31354
Keywords: Наука в процесі наукового пізнання; Структурні складові наукового пізнання; Загальнонаукові методи дослідження; Критерії вибору методології дослідження; Вимоги до магістерської роботи; Ціноутворення; Збут