Міжнародно-правове регулювання ділової репутації юридичної особи - Хортюк, О. В.; Hortyuk, O. V. (Одеса : Фенікс, 2010)
На думку автора статті, право на ділову репутацію є суб’єктивним правом, сут- ність якого полягає в праві кожного суб’єкта господарювання на недоторканність його ділової репутації й у можливості вимагати від всіх інших юридичних осіб стримуватися від порушення цього права. Iснування права на ділову репутацію не залежить від того, чи буде воно порушено. У момент порушення виникає лише необхідність захисту цього права, а не саме право.
Хортюк О. В. Міжнародно-правове регулювання ділової репутації юридичної особи / О. В. Хортюк // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 304-305.
Keywords: право на ділову репутацію; суб’єктивне право; ділова репутація юридичної особи; морально-етична категорія; право на деловую репутацию; субъективное право; деловая репутация юридического лица; морально-этическая категория; the right to delovuyu reputatsyyu; subъektyvnoe right; Delovaya reputatsyya juridical Faces; moral эtycheskaya Category