Кримінологічна праксеологія як предмет кримінології - Дрьомін, В. М. (Одеса: Фенікс, 2012)
В статті розглянуто питання кримінологічної праксеології як предмету кримінології. Автор робить висновок, що питання, які стосуються причин та механізмів відтворення в суспільстві кримінальних практик, повинні стати предметом "кримінологічної праксеології"- науки про кримінальні соціальні практики. Не буде помилкою і інше формулювання цього напрямку кримінологічних досліджень - праксеологічна кримінологія, у рамках якої будуть розглянуті питання криміналізації соціальних практик та соціальних інститутів.
Дрьомін В. М. Кримінологічна праксеологія як предмет кримінології / В. М. Дрьомін // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.307-310.
Keywords: кримінологія; кримінологічна праксеологія; злочинність; склад злочину; кримінальна практика; практика; соціальна практика