Формування та розвиток системи аспектуальних показників у китайській мові - Мерзлюк, Д. О.; Мерзлюк, Денис Олегович; Merzlyuk, D. O. (Одеса, 2017)
Статтю присвячено проблемам граматикалізації аспектуальних показників сучасної китайської мови. У роботі проаналізовано проблему розвитку та змін значень і функцій показників аспекту в історичному розвитку граматики китайської мови.

The submitted paper deals with the problem of grammaticalization of aspectual markers in Modern Chinese. The problem of the development and historical changes of aspectual markers ’ meanings and functions is analysed in the paper.
Мерзлюк Д. О. Формування та розвиток системи аспектуальних показників у китайській мові / Д. О. Мерзлюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 157-160.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; аспектуальність; граматикалізація; перфектив; імперфектив; aspect; grammaticalization; perfective; imperfective