Семантико-синтаксична основа головного компонента вокативного речення в українській мові - Коваль, Л. М.; Koval, L. М. (Одеса : Гельветика, 2015)
Вперше в українській лінгвістиці досліджено семантико-синтаксичну основу головного компонента вокативних речень в українській мові: установлено набір базових семантично елементарних речень, із якими корелює головний компонент вокативних речень, визначено ієрархію таких кореляцій, виявлено їхній семантичний діапазон.
Коваль Л. М. Семантико-синтаксична основа головного компонента вокативного речення в українській мові / Л. М. Коваль // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 2 – С. 56-62.
Keywords: вокативне речення; головний компонент односкладного речення; предикатний іменник; непредикатний іменник; предикатно-непредикатний іменник; семантично елементарне речення; вокативное предложение; главный компонент односоставного предложения; предикатное существительное; непредикатное существительное; предикатно-непредикатное существительное; семантически элементарное предложение; vocative sentence; main component of one-member sentence; predicate s noun; unpredicate s noun; predicaty-unpredicate s noun; semantic elementary sentence