Конфігурації свободи та соціальна політика - Дишлевий, Ілля Олександрович (Одеса, 2014)
У статті розглядаються складні взаємозв’язки свободи як соціального феномену та соціальної політики. Розкривається соціологічний кут зору на свободу як на співвідношення можливостей і форм залежності акторів у контексті реалізації різних прав людини. Аналізується соціальна політика з точки зору бажаних соціальними суб’єктами змін соціальних умов свого життя та забезпечення прав людини. В статье рассматриваются сложные взаимосвязи свободы как социального феномена и социальной политики. Раскрывается социологический угол зрения на свободу как на соотношение возможностей и форм зависимости акторов в контексте реализации различных прав человека. Анализируется социальная политика с точки зрения желаемых социальными субъектами изменений социальных условий своей жизни и обеспечения прав человека. The article examines the complex interrelationship of freedom as a social phenomenon and social policy. The author reveals the sociological angle on freedom as the ratio of capacity and forms depending actors in the context of the implementation of various human rights. The author analyzes social policy in terms of the desired social subjects of social change of their living conditions and human rights.
Дишлевий І. О. Конфігурації свободи та соціальна політика / І. О. Дишлевий // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 244-252.
Keywords: свобода; соціальний феномен; соціальна політика; співвідношення можливостей; реалізація прав людини; соціальні умови; свобода; социальный феномен; социальная политика; соотношение возможностей; реализация прав человека; социальные условия; freedom; social phenomenon; social policy; ratio of capacity; implementation of human rights; living conditions