Кримінальний проступок у доктрині та законодавстві - Пімонов, Г. П.; Пимонов, Г. П.; Pimonov, G. P.; Мітріцан, Н. І.; Митрицан, Н. И.; Mitritsan, N. I.; Мирошниченко, Н. А.; Мирошниченко, Н. А.; Балобанова, Д О.; Балобанова, Д. А.; Balоbanovа, D. O.; Березовська, Н. Л.; et al. (My University, 2012)
Монографія підготовлена колективом авторів у результаті виконання науково-дослідницьких робіт за фундаментальною науковою темою «Наукове та законодавче забезпечення концепції кримінальних проступків у кримінальному праві України» (ДРН 0112U000690) за замовленням МОНмолодьспорту України. Визначено обставини, що обумовлюють існування категорії кримінальних проступків як виду кримінального правопорушення, характеристики кримінальних проступків (властивості, суб'єктивні та об'єктивні ознаки) в правовій доктрині та загальні засади запровадження інституту кримінальних проступків до кримінального права та законодавства України. Запропонований у якості теоретичної моделі авторський проект Кримінального кодексу України. Призначена для наукових працівників, фахівців у галузі права, студентів, аспірантів і викладачів юридичних внз, представників законодавчого корпусу, які займаються проблемами кримінальної політики та практичними питаннями гуманізації кримінального законодавства. Може бути корисною кожному, хто цікавиться проблемами та перспективами розвитку вітчизняного кримінального права.
монографія
Кримінальний проступок у доктрині та законодавстві : монографія / В. О. Туляков, Г П. Пімонов, Н. I. Мітріцан [та ін.] ; за заг. ред. В. О. Тулякова. — Одеса : Юрид. л-ра, 2012. — 424 с.
Keywords: кримінальне право; кримінальний проступок; досвід європейських держав; криміналізація; "мертві норми"; кримінально-правова доктрина; правові наслідки; уголовное право; уголовный проступок; опыт европейских государств; криминализация; "мертвые нормы"; уголовно-правовая доктрина; правовые последствия; Criminal Law; criminal misconduct; experience of European countries; criminalization; "dead rules"; Criminal legal doctrine; legal consequences