Жанрові переваги подкастів у сучасній журналістиці - Лиса, Вікторія; Лиса, В. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
У наукових тезах здійснено спробу аналізу жанрових переваг нової сфери журналістики як подкаст-журналістики. Проаналізовано дослідження в цій галузі таких українських науковців, як: Т. Гиріна, О. Дмитровський, О. Баришполець, А. Досенко. Описано трактування поняття подкасту та подкастингу, та його переваги над іншими жанрами журналістики. Окреслено основні вимоги щодо процесу створення подкастів та проаналізовано усі етапи. The scientific thesis attempts to analyze the genre preferences of the new field of journalism as podcast journalism. The research in this area by such Ukrainian scholars as: T. Gyrina, O. Dmitrovsky, O. Baryshpolets, A. Dosenko. The interpretation of the concept of podcast and podcasting and its advantages over other genres of journalism are described. The basic requirements for the process of creating podcasts are outlined and all stages are analyzed.
Лиса В. Жанрові переваги подкастів у сучасній журналістиці / Вікторія Лиса // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 68-71.
Keywords: інтернет-журналістика; цифрові медіа; подкаст; подкастинг; жанри подкастів; аудіоконтент; створення подкастів; onlinejournalism; digitalmedia; podcast; podcasting; podcastgenres; audiocontent; podcastcreation