Щодо прецедентної природи рішень Європейського суду з прав людини в кримінальному провадженні - Нечипорук, Володимир Олександрович; Нечипорук, В. О.; Nechyporuk, Volodymyr O. (Одеса : Фенікс, 2026)
В умовах подальшої гармонізації вітчизняної правової системи із європейськими стандартами у сфері прав людини дедалі більшого значення набуває коректне визначення місця рішень Європейського суду з прав людини (далі – ЄСПЛ) у системі джерел, зокрема, кримінального процесуального права. Незважаючи на нормативне закріплення їх значення як джерел права, обов’язковості їх виконання, правова природа таких рішень у доктрині лишається дискусійною.
Нечипорук В. О. Щодо прецедентної природи рішень Європейського суду з прав людини в кримінальному провадженні. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 572-574. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33311
Keywords: кримінальне провадження; судовий прецедент; рішення Європейського суду з прав людини; судова практика; засади кримінального провадження; судові рішення; criminal proceedings; judicial precedent; case law of the European Court of Human Rights; judicial practice; principles of criminal proceedings; judicial decisions