Психологічні тренінгові технології в органах внутрішніх справ - Лефтеров, Василь Олександрович; Лефтеров, В. О.; Лефтеров, Василий Александрович; Lefterov, Vasyl O. (Донецьк : ДЮІ, 2008)
Монографія, що видана у двох томах, присвячена теоретикоприкладним аспектам впровадження психологічних тренінгових технологій у діяльність органів внутрішніх справ. У першому томі розглянуто науково-історичні та методологічні основи і принципи психологічного тренінгу, особливості його використання у роботі з персоналом правоохоронних органів. Визначено основні завдання і напрями тренінгових програм у підготовці кадрів для органів внутрішніх справ України. У другому томі запропоновані для широкого використання психотренінгові програми для персоналу органів внутрішніх справ: «Комунікація – Стрес – Безпека» (КСБ); «Психологія ефективного керівника» (ПЕК); «Тренінг з професійно-психологічної підготовки працівників ОВС», а також методичні рекомендації щодо їх проведення. Наводяться результати експериментального дослідження впливу психологічних тренінгів на професійну та особистісну динаміку персоналу ОВС. Для науково-педагогічного складу вищих навчальних закладів МВС, практичних психологів, працівників підрозділів по роботі з персоналом органів внутрішніх справ, а також усіх, кого цікавлять проблеми менеджменту персоналу в силових структурах.
Методологія психотренінгу та його використання у професійно-психологічному розвитку персоналу, задіяного в екстремальних видах діяльності
Лефтеров В. О. Психологічні тренінгові технології в органах внутрішніх справ : Монографія : У 2-х т. – Т. І : Методологія психотренінгу та його використання у професійно-психологічному розвитку персоналу, задіяного в екстремальних видах діяльності / В. О. Лефтеров. – Донецьк : ДЮІ, 2008. – 240 с.