Синдром інформаційної перевантаженості: як складова розвитку прокрастинації : кваліфікаційна робота - бакалаврський дослідницький проект 053 «Психологія» - Булгару, Вікторія Миколаївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Бакалаврська робота присвячена вивченню синдрому інформаційної перевантаженості, як складової прокрастинації у здобувачів вищої освіти. У роботі проаналізовано теоретичні основи формування та розвитку психічних компонентів, зокрема самооцінки та рівня домагань, у контексті впливу соціальних мереж. Особлива увага приділяється синдрому інформаційного перевантаження як чиннику, що сприяє виникненню прокрастинації в підлітковому віці. Емпіричне дослідження було проведено серед здобувачів освіти другого курсу одного з вищих навчальних закладів міста Одеси, які брали участь у спеціально розробленій програмі. Результати дослідження засвідчили ймовірний негативний вплив на психіку підлітків, що підкреслює необхідність проведення навчальнокорекційних заходів серед опитуваних. Практичне значення дослідження полягає в можливості використання отриманих результатів для створення та впровадження тренінгових програм для корекції синдрому інформаційної перевантаженості, що знижує появі прокрастинації. Висновки бакалаврської роботи роблять важливий внесок до психології, демонструючи практичну значущість розвитку синдрому інформаційної перевантаженості та прокрастинації. The bachelor's thesis is devoted to the study of information overload syndrome as a component of procrastination in higher education students. The thesis analyzes the theoretical foundations of the formation and development of mental components, in particular self-esteem and the level of claims, in the context of the influence of social networks. Particular attention is paid to the information overload syndrome as a factor contributing to the emergence of procrastination in adolescence. An empirical study was conducted among second-year students of one of the higher educational institutions of Odesa, who participated in a specially designed program. The results of the study showed a possible negative impact on the psyche of adolescents, which emphasizes the need for educational and corrective measures among the respondents. The practical significance of the study lies in the possibility of using the results obtained to create and implement training programs to correct the information overload syndrome, which reduces the occurrence of procrastination. The conclusions of the bachelor's thesis make an important contribution to psychology, demonstrating the practical significance of the development of information overload syndrome and procrastination.
Булгару В. М. Синдром інформаційної перевантаженості: як складова розвитку прокрастинації : кваліфік. робота - бакалавр. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / В. М. Булгару. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 103 с.
Keywords: психологія; прокрастинація; респонденти; надлишок інформації; соціальні мережі; psychology; procrastination; respondents; excess of information; social networks