Система злочинів проти навколишнього природного середовища - Ліховіцький, Я. О.; Лиховицкий, Я. О.; Likhovitskyy, Y. O. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті проаналізовано різні підходи до формування теоретико-правової системи злочинів проти навколишнього природного середовища. На підставі наведеного аналізу зроблено висновок, що саме відмінності в охоронюваних засобами кримінального права природних об’єктах зумовлюють існування значної кількості кримінально-правових норм, що встановлюють відповідальність за злочинні посягання на довкілля.
Ліховіцький Я. О. Система злочинів проти навколишнього природного середовища / Я. О. Ліховіцький // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 162-169.
Keywords: злочини проти навколишнього природного середовища; кримінально-правова охорона довкілля; природний об’єкт; довкілля; преступления против окружающей среды; уголовно-правовая охрана; окружающая среда; природный объект; crimes against the environment; criminal law protection; environment; natural object