Телеологічний та технологічний критерії ефективності виборчого законодавства - Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanasyeva, Maryana V. (My University, 2010)
Для вітчизняної конституційної науки тема ефективності норм виборчого законодавства не стала предметом окремого комплексного наукового дослідження, хоча перманентний процес удосконалення виборчих норм актуалізує потребу визначення критеріїв їх ефективності. У науковій літературі відмічалося, що дослідження ефективності законодавства – це проблема найвищого ступеня складності, що пояснюється двома причинами: по-перше, багатоаспектністю самої проблеми; по-друге, складнощами застосування до неї новітніх прийомів та методів наукового дослідження. Для отечественной конституционной науки тема эффективности норм избирательного законодательства не стала предметом отдельного комплексного научного исследования, хотя перманентный процесс усовершенствования избирательных норм актуализирует необходимость определения критериев их эффективности. В научной литературе отмечалось, что исследования эффективности законодательства - это проблема высокой степени сложности, объясняется двумя причинами: во-первых, многоаспектностью самой проблемы; во-вторых, сложностями применения к ней новых приемов и методов научного исследования. For domestic constitutional science topic of efficiency norms of the electoral legislation did not become the subject of a comprehensive scientific study, though a permanent process of improvement of electoral rules are updated by the need to define the criteria of their effectiveness. In the scientific literature, it was noted that research on the effectiveness of the legislation - is a problem of high complexity, for two reasons: firstly, the multidimensionality of the problem; Secondly, it challenges application of new techniques and methods of scientific research.
Keywords: виборче законодавство; ефективність виборчого законодавства; телеологічний критерій; технологічний критерій; избирательное законодательство; эффективность избирательного законодательства; телеологический критерий; технологический критерий; electoral legislation; eficiency of the electoral legislation; teleological cryteria; technological cryteria