Маніпулятивні технології і традиції волелюбності в політичній філософії : навчально-методичні рекомендації - Єременко, Олександр Михайлович; Єременко, О. М.; Yeremenko, Oleksandr M. (Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2025)
Навчально-методичні рекомендації з курсу «Маніпулятивні технології і традиції волелюбності в політичній філософії» розроблені відповідно до навчального плану і складаються з навчальної програми курсу, методичних рекомендацій із проведення практичних занять, підготовки до заліку, завдань для самостійної роботи, списку рекомендованої літератури. Вивчення дисципліни «Маніпулятивні технології і традиції волелюбності в політичній філософії» дасть здобувачам знання про політичні технології та волелюбні ідеї, започатковані видатними мислителями епохи Відродження. Ці дослідження відіграють велику роль у розвитку соціально-філософської та політологічної думки. Простежується суттєвий зв’язок сучасних маніпулятивних технологій та обгрунтування прав і громадянських свобод з філософським дискурсом мислителів Відродження. Вивчення курсу забезпечить майбутнім фахівцям володіння методологічними засадами аналізу принципів функціонування як авторитарних, так і ліберально-демократичних суспільств. Матеріали призначені для здобувачів вищої освіти магістерського рівня за профілем освітньої програми «Філософія медійних практик».
Єременко О. М. Маніпулятивні технології і традиції волелюбності в політичній філософії: навчально-методичні рекомендації (ля здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за профілем освітньої програми «Філософія медійних практик») / О. М. Єременко. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2025. - 35 с.
Keywords: маніпулятивні технології; життєвий шлях Н. Макіавеллі; одноосібне правління; деспотична влада; волелюбність contra маніпулятивність; форми спротиву деспотизму