Феномен партії влади у сучасному світі: тоталітарна модель - Краснова, М. Г.; Краснова, М. Г.; Krasnova, M. H. (Одеса : Фенікс, 2017)
Розвиток політичних партій є однією з найважливіших передумов демократичної трансформації режиму в пострадянських країнах. Однією з особливостей перехідних партійних систем в пострадянських державах став феномен «партії влади». Під партією влади зазвичай мають на увазі об’єднання партійного типу, безпосередньо створювані політичною елітою і які відіграють роль головного представника її інтересів у сфері публічної політики. У статті розглядаються причини формування тоталітарної моделі партії влади. Розкриваються особливості будування партійної системи та спроби створення ефектиної «партії влади», як самостійної політичної сили здатної чинити ефективний вплив на державну політику.

Развитие политических партий является одной из важнейших предпосылок демократической трансформации режима в постсоветских странах. Одной из особенностей переходных партийных систем впостсоветских государствах стал феномен «партии власти». Подпартией власти обычно подразумевают объединение партийного типа, непосредственно создаваемые политической элитой и играющие роль главного представителя его интересов в сфере публичной политики. В статье рассматриваются причины формирования тоталитарной модели партии власти. Раскрываются особенности построения партийной системы и попытки создания ефектиной «партии власти», как самостоятельной политической силы способной оказывать эффективное влияние на государственную политику.

The development of political parties is one of the most important prerequisites for a democratic transformation of the regime in the post-Soviet countries. One of the features of transitional party systems in post-Soviet states has become a phenomenon of the «party of power». When the party in power usually meant unification of the party type, directly caused by the political elite and play as the main representative of the interests of public policy. This article discusses the reasons for the formation of the ruling party totalitarian model. Disclosed features of building the party system and attempts to create efektynoyi «party of power» as an independent political force able to exert effective influence on public policy.
Краснова М. Г. Феномен партії влади у сучасному світі: тоталітарна модель / М. Г. Краснова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 179-188.
Keywords: тоталітарна модель; демократична трансформація; причини формування тоталітарної моделі партії влади; тоталитарная модель; демократическая трансформация; причины формирования тоталитарной модели партии власти; totalitarian model; democratic transformation; reasons for the formation of a totalitarian model of the ruling party; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law