Веб-технології та веб-дизайн : навч. посібник - Трофіменко, Олена Григорівна; Трофименко, Елена Григорьевна; Trofimenko, Elena G.; Козін, Олександр Борисович; Козин, Александр Борисович; Kozin, Alexander B.; Задерейко, Олександр Владиславович; Задерейко, Александр Владиславович; Zadereyko, Olexandr V.; Плачінда, Ольга Євгеніївна; Плачинда, Ольга Евгеньевна (Одеса : Фенікс, 2019)
Навчальний посібник присвячено теоретичним і практичним аспектам веб-технології та веб-дизайну. Наведено опис основних засобів HTML та CSS для проектування, макетування й редагування веб-сайтів. Містить численну кіль-кість прикладів працездатного HTML та CSS коду з демонстрацією структуру-вання та форматування тексту й табличних даних, вбудовування зображень на веб-сторінці, розміщення медіаконтенту, створення форм, засобів позиціону-вання об’єктів тощо. Детально розглянуто специфіку застосування сучасних онлайн веб-конструкторів сайтів (uCoz, WordPress). Приділено увагу етапам ро-зроблення сайту, засобам формування адаптивного веб-дизайну веб-сторінок, різним видам верстки веб-сторінок, вимогам до якості контенту при інформа-ційному наповненні сайту, сучасним тенденціям та стильовим рішенням у веб-дизайні. Сформульовані вимоги, підходи й специфіка аналізу та оптимізації ро-боти сайтів як важливого етапу у підтримці веб-сайту. Призначений для студентів технічних спеціальностей і може бути корисним для широкого кола читачів, які бажають навчатися створювати, аналізувати та оптимізувати веб-сайти.
Трофименко О. Г. Веб-технології та веб-дизайн : навч. посібник / О. Г. Трофименко, О. Б. Козін, О. В. Задерейко, О. Є. Плачінда. – Одеса : Фенікс, 2019. – 284 с.
Keywords: сайт; веб-дизайн; css; сайтів; web; design; верстка; blog; створення; webstudio2u; wordpress; web design; дизайн; посібник; розділ; адаптивный; аналіз; використання; оптимізація; веб-сайтів; веб-сторінок; запитання; flexbox; htmlbook; веб-сторінці; трофименко; форматування; designtalk; html css; trend; веб-сайт; веб-технології; design trends; google; html5; web design trends; веб-дизайні; задерейко; оптимізація сайту; css3; design trends for; design-web; навчальний посібник