Цифровізація виконання покарань, не повʼязаних із позбавленням волі: міжнародний досвід та перспективи для України - Лукащук, Каріна; Лукащук, К.; Lukashchuk, Karina (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджено міжнародний досвід цифровізації виконання покарань, не повʼязаних із позбавленням волі, зокрема використання електронного моніторингу, автоматизованих систем оцінки ризиків та елементів штучного інтелекту у діяльності органів пробації. Визначено основні проблеми та перспективи розвитку цифрової пробації в Україні. The theses examine the international experience of digitalization of non–custodial sentences, including the use of electronic monitoring, automated risk assessment systems, and artificial intelligence elements in probation activities. The main challenges and prospects for the development of digital probation in Ukraine are identified.
Лукащук К. Цифровізація виконання покарань, не повʼязаних із позбавленням волі: міжнародний досвід та перспективи для України. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 338-341. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33624
Keywords: пробація; цифровізація; електронний моніторинг; штучний інтелект; кримінальне провадження; кримінальний процес; кримінально– виконавча система; ресоціалізація; кібербезпека; probation; digitalization; electronic monitoring; artificial intelligence; criminal proceedings; criminal trial; penal system; resocialization; cybersecurity