Алгоритми дослідження вербальної схожості знаків для товарів та послуг - Римарчук, Г. С.; Rymarchuk, G. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
Об’єкти індивідуалізації товарів та послуг на ринку, торгові марки мають широкий спектр застосування відповідно до класифікації товарів та послуг, які визначені для них. У багатьох випадках правовласники, не проводячи належного моніторингу ринку, подають на реєстрацію знаки для товарів та послуг, схожі за ступенем змішування з торговими марками, які вже представлені загалу. Ця ситуація потребує комплексного дослідження вербальної схожості такого позначення шляхом здійснення пошукових операцій та встановлення конфліктуючих знаків.
Римарчук Г. С. Алгоритми дослідження вербальної схожості знаків для товарів та послуг / Г. С. Римарчук // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 287-293.
Keywords: торгова марка; словесна схожість; фонетичне дослідження; відрізняльна здатність; торговые марки; словесное сходство; фонетическое исследование; отличительная способность; trademarks; verbal similarity; phonetic examination; distinctive feature