Методологія викладання фахових дисциплін : методичні рекомендації для самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 025 – Музичне мистецтво. - Кравець, Ніна Вячеславівна (Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-тет, 2025)
Методичні рекомендації з дисципліни «методика викладання фахових дисциплін» розроблено відповідно до навчального плану, в якості додаткового матеріалу до спеціальних дисциплін у формуванні ерудиції, культури мислення і мотивації до професійної діяльності майбутнього фахівця. Ґрунтується на оволодінні технологією навчання мистецтву співу на основі практичних знань, вмінь та навичок, на підставі яких буде збудована майбутня професійна діяльність. Задача дисципліни – вивчення методології (змісту, методів та форм) навчання, методики викладання фахових дисциплін, використання теоретичних знань з історії та теорії виконавства, а також, інтеграції теоретичних знань, формування практичного (виконавського та педагогічного) спрямування професійної підготовки. Матеріали призначено для здобувачів факультету мистецтва і дизайну, кафедри музичного мистецтва та звукорежисури Міжнародного гуманітарного університету, першого бакалаврського рівня за спеціальністю «025 Музичне мистецтво», та має на меті більш детально розгорнути окремі теми.
Кравець Н. В. Методологія викладання фахових дисциплін : метод. реком. для самост. роб. здобув. перш. (бакалавр.) рівня вищої освіти за спец. 025 – Музичне мистецтво. Додат. (розш. та допов.) матер. окр. тем як допоміж. матер. для самост. опанування здобув. / Н. В. Кравець ; кафедра музичного мистецтва та звукорежисури ; Міжнар. гуманітар. ун-тет. – Одеса, 2025. – 60 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29285
Keywords: впровадження оптимальних методів і форм навчання; принципи викладання фахових дисциплін; підготовка майбутніх педагогів та фахівців; сучасна педагогічна практика; формування викладацьких навичок; оцінка ефективності викладання та саморозвиток; стилі та манери ведення уроку; італійська вокальна школа; французька школа співу; Вокальне мистецтво Франції XIX століття