Літературний журнал як засіб популяризації української культури - Макеєва, Іванна; Макеєва, І. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
У тезах описується зростання інтересу до читання в Україні та важливу роль художньої літератури у формуванні громадянської свідомості. Підкреслюється, що українські літературні журнали відіграють значну роль у популяризації української культури, а точніше, вони надають можливість публікувати твори мовою оригіналу, демонструючи багатство та красу української мови.Стимулюють розвиток українського мовлення та літературних традицій.Створюють майданчик для висвітлення та розповсюдження української культури серед широкого загалу.Також описує роль літературних журналів у відтворенні та передачі культурних цінностей, що стає неоціненною в умовах сучасного глобалізованого світу. In theses, he describes the growth of interest in reading in Ukraine and the important role of fiction in the formation of civic consciousness. It is emphasized that Ukrainian literary magazines play a significant role in the popularization of Ukrainian culture, and more precisely, they provide an opportunity to publish works in the original language, demonstrating the richness and beauty of the Ukrainian language. They stimulate the development of Ukrainian speech and literary traditions. They create a platform for highlighting and spreading Ukrainian culture among a wide audience. in general. Also describes the role of literary magazines in the reproduction and transmission of cultural values, which becomes invaluable in the conditions of the modern globalized world.
Макеєва І. Літературний журнал як засіб популяризації української культури / Іванна Макеєва // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 79-81.
Keywords: українська культура; літературний журнал; читання; мова; письменники; культурні цінності; Ukrainianculture; literarymagazine; reading; language; writers; culturalvalues