Завдання правового моніторингу в забезпеченні реалізації ефективності права - Іванчук, Віра Євстафіївна; Іванчук, В. Є.; Ivanchuk, Vira Ye. (Одеса : Фенікс, 2026)
Правовий моніторинг, як інструмент системного спостереження, аналізу та оцінки стану законодавства і правозастосовної діяльності, виступає необхідною складовою процесу забезпечення ефективності права, оскільки дозволяє виявляти прогалини, колізії та інші недоліки нормативно-правових актів, а також оцінювати рівень їх фактичної реалізації. Правовий моніторинг є комплексним і багатофункціональним механізмом, що забезпечує підвищення ефективності реалізації права через удосконалення законодавства, оптимізацію правозастосовної діяльності та зміцнення правової культури суспільства.
Іванчук В. Є. Завдання правового моніторингу в забезпеченні реалізації ефективності права. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 107-110. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33019
Keywords: правовий моніторинг; завдання правового моніторингу; реалізація права; нормативно-правовий акт; legal monitoring; legal monitoring tasks; implementation of law; regulatory legal act