Потенціал політичного часу України в Європі - Дуденко, І. В. (Київ, 2019)
У статті розглядається поточна і потенційна роль європейської політики сусідства щодо сприяння внутрішнім реформам у країнах Східної Європи. Зазначено, що обраний шлях політики України передбачає, що стосовно Європейського Союзу треба вибудовувати не лише спільні цілі в майбутньому, а й пам'ять щодо орієнтирів минулого. Союз для багатьох держав є символом "товариства пам'яті", така спрямованість української політики, навпаки, може бути орієнтиром у майбутньому.
Дуденко І. В. Потенціал політичного часу України в Європі / І. В. Дуденко // Трансформація політичних процесів у XXI столітті, IX Національний конвент: матеріали IX Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Київ, 23- 24 травня 2019 р.) / за загальною редакцією Конверського А. Є. та ін., Київ, 2019. – С. 83-87.
Keywords: Європа; європейська політика сусідства; Україна; реформа; демократизація