Дострокове припинення повноважень як елемент стримувань та противаг у системі державної влади - Олькіна-Дабіжа, Олена Володимирівна; Олькина-Дабижа, Елена Владимировна; Ol'kina-Dabija, Olena V. (My University, 2010)
В статті розглядаються проблеми розподілу та забезпечення єдності державної влади. Визначається місце дострокового припинення повноважень посадових осіб як елемента системи стримувань та противаг державної влади в механізмі урівноваження, взаємостримування, переборення протиріч та взаємного співробітництва між гілками державної влади.

В статье рассматриваются проблемы распределения и обеспечения единства государственной власти.Определяется место досрочного прекращения полномочий должностных лиц как элемента системы сдержек и противовесов государственной власти в механизме уравновешивания, взаимосдерживания, преодоления противоречий и взаимного сотрудничества между ветвями государственной власти.

The problem of the division of power and its unity is discussing in the article. The role of pre-term termination of officers as part of the system of checks and balances of state power, overcoming of contradictions and cooperation between the branches of state power are also considered.
Олькіна-Дабіжа О. В. Дострокове припинення повноважень як елемент стримувань та противаг у системі державної влади / О. В. Олькіна-Дабіжа // Юридичний вісник. – 2010. – № 1. – С.18-24.
Keywords: розподіл влад; єдність влади; система стримувань та противаг; дострокове припинення повноважень посадових осіб; разделение властей; единство власти; система сдержек и противовесов; досрочное прекращение полномочий должностных лиц; separation of powers; unity government; checks and balances; early termination of the powers of officials