Депозитарій - "поштова скринька" чи реальний засіб впливу на належне виконання міжнародних договорів - Марцева, І. С.; Марцева, И. С.; Martseva, I. S. (Одеса : Фенікс, 2012)
Отже, на думку автора статті, завдяки депозитарію зберігаються автентичні міжнародні договори, розробляються їх переклади та завіряються відповідні копії. До того ж, окрім таких досить формальних дій, депозитарій запобігає суперечкам між державами з приводу розбіжностей чи можливих маніпуляцій стосовно змісту оригіналу договору. Проте, депозитарій має досить обмежену кількість функцій, і хоча Віденська конвенція зазначає їх лише як основні, досить рідко, коли йому надають ширше коло повноважень. Так, саме депозитарій є досить вдалою конструкцією для реалізації наглядової функції за відповідністю документів, приналежних до договору, нормам міжнародного права та положенням самого договору.
Марцева І. С. Депозитарій - "поштова скринька" чи реальний засіб впливу на належне виконання міжнародних договорів / І. С. Марцева // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 68-71.
Keywords: депозитарій; депозитарий; depository; зберігання оригіналів міжнародно-правових договорів; хранение оригиналов международно-правовых договоров; механізм забезпечення належного виконання міжнародно-правових договорів; механизм обеспечения надлежащего выполнения международно-правовых договоров; storage of the originals of international legal instruments; a mechanism to ensure the proper implementation of international legal instruments