Від критеріїв поділу системи права на галузі до комплексних галузей права - Хряпченко, В. П.; Hryapchenko, V. P. (Одеса: Фенікс, 2015)
Стаття присвячена генезису поглядів щодо критеріїв поділу системи права на галузі, аналізу сучасних розробок підстав галузеутворення та подальшого зростання кількості галузей в системі українського права з метою формування методологічного інструментарію для дослідження поняття, сутності та ознак комплексних галузей права.
Хряпченко В. П. Від критеріїв поділу системи права на галузі до комплексних галузей права / В. П. Хряпченко // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 55. – С. 307-317.
Keywords: поділ системи права на галузі; галузі в системі українського права; формування методологічного інструментарію для дослідження поняття, сутності та ознак комплексних галузей права; разделение системы права на отрасли; отрасли в системе украинского права; формирование методологического инструментария для исследования понятия, сущности и признаков комплексных отраслей права; the separation of the right to industry; industry in the Ukrainian law; the formation of methodological tools for the study of the concept, the essence and attributes of complex branches of law