Окремі питання реалізації правил призначення покарання крізь призму цілепокладання - Хильченко, А. С. (Одеса, 2016)
У статті висвітлюються й аналізуються передбачені Кримінальним кодексом України загальні засади призначення покарання. Зроблено висновок, що певні подібні помилки у сфері призначення покарання, зокрема, ті, що стосуються неврахування принципів та проявляються у порушенні приписів Загальної частини КК, призначенні не адекватного ступеню тяжкості та особі винного обраного покарання, не врахуванні або недостатньо врахуванні даних у провадженні.
Хильченко А. С. Окремі питання реалізації правил призначення покарання крізь призму цілепокладання / А. С. Хильченко // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 288-293.
Keywords: кримінальне правопорушення; злочин; кримінальний проступок; призначення покарання; закон про кримінальну відповідальність; принципи призначення покарання