Особливості дисциплінарної відповідальності адвоката - Черненко, А. П. (Одеса: Фенікс, 2022)
У статті проведено аналіз окремих аспектів правової природи дисциплінарної відповідальності адвоката. Зроблено висновок, що українському законодавцеві, необхідно враховуючи досвід іноземних держав, вирішити питання про доцільність закріплення в національному законодавстві тимчасових дисциплінарних стягнень.
Черненко А. П. Особливості дисциплінарної відповідальності адвоката / А. П. Черненко // Адвокатура: минуле, сучасність та майбутнє : матеріали XІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 11 листопада 2022 р.) / редкол.:Н. М. Бакаянова (гол.) ; НУ «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – С. 420-423.
Keywords: адвокат; дисциплінарний проступок; дисциплінарна відповідальність; дисциплінарна відповідальність адвоката; види дисциплінарних стягнень; дисциплінарна санкція