Англійські антропоніми в психолінгвістичному епістемологічному просторі - Бардіна, Н. В.; Бардіна, Наталія Василівна; Bardina, N. V. (Одеса, 2016)
У статті запропоновано нову систему евристичних процедур дослідження антропонімів з урахуванням психофонетичних, семіотичних характеристик імені, його частотності в суспільстві, мотивів ономатотета (того, хто дає ім’я), ставлення особистості до свого імені, ставлення до цього імені інших людей. Апробацію методу проведено на матеріалі англійських особових імен.

In this article, the author proposes a new system of heuristic procedures of study of anthroponyms, which considers psychophonetic and semiotic qualities of a personal name, how often it is used in the society, the intentions of onomatotet (the one who gives a name), the way a person feels about his or her name, and the perception of this name by other people. The method was tested on the material of English personal names.
Бардіна Н. В. Англійські антропоніми в психолінгвістичному епістемологічному просторі / Н. В. Бардіна // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 13-18.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; лінгвістична методологія; психолінгвістика; антропоніміка; англійська мова; linguistic methodology; psycholinguistis; anthroponymics; English language