Актуальні питання дисциплінарної відповідальності адвоката - Вовченко, М. М. (Одеса: Фенікс, 2022)
У статті проведено аналіз окремих аспектів правової природи дисциплінарної відповідальності адвоката. Проведено дослідження визначень поняття дисциплінарна відповідальність адвоката. Зроблено висновок, що інститут дисциплінарної відповідальності адвокатів потребує розширення видів дисциплінарної відповідальності адвокатів, та закріплення обставин у законодавстві України, які пом'якшують відповідальність адвокатів.
Вовченко М. М. Актуальні питання дисциплінарної відповідальності адвоката / М. М. Вовченко // Адвокатура: минуле, сучасність та майбутнє : матеріали XІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 11 листопада 2022 р.) / редкол.:Н. М. Бакаянова (гол.) ; НУ «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – С. 329-331.
Keywords: адвокат; дисциплінарний проступок; дисциплінарна відповідальність; види дисциплінарних стягнень; дисциплінарна санкція; адвокатська діяльність; відповідальність адвоката