Парцелляция в языке современных газет: структурно-грамматические особенности (на материале русскоязычных газет Украины) - Сербина, Т. Г.; Сербіна, Тетяна Георгіївна; Сербіна, Тетяна; Serbina, T. H.; Чеберяк, А. Н.; Чеберяк, Анна Миколаївна; Cheberiak, A. M. (Одеса, 2017)
У статті розглядається сутність явища парцеляції, уточнюється термін, об’єм поняття, розмежовуються поняття парцеляції та приєднання, визначаються їх структурно-граматичні особливості, уточнюється синтаксичний статус парцелята, характеризуються конструктивні типи парцельованих структур, що функціонують у сучасних газетних текстах.

The article deals with the concept of parceling. Within the article the term parceling is specified, the notions of parceling and joining are differentiated; structural, grammatical and syntactical peculiarities of parceling constructions that function in modern newspaper texts are defined.
Сербина Т. Г. Парцелляция в языке современных газет: структурно-грамматические особенности (на материале русскоязычных газет Украины) / Т. Г. Сербина, А. Н. Чеберяк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 122-126.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; експресивний синтаксис; парцеляція; приєднання; парцельована конструкція; парцелят; expressive syntax; parceling; joining; parceling construction; parcel